6 redenen waarom je nú een hotelkamer met jacuzzi moet boeken

Kun jij wel een ontspannende vakantie in een prachtig hotel gebruiken? Dan is een hotelkamer met jacuzzi zeker geen overbodige luxe. Behalve dat het natuurlijk gewoon heerlijk is om lekker te ontspannen in een bubbelbad, zijn er ook nog heel veel andere redenen waarom je echt een jacuzzi nodig hebt op je hotelkamer.

1. Het verlaagt stress

Heb je een drukke periode op je werk achter de rug? Heb je er moeite mee om niet aan je lange to-do-lijst te denken? Dan is dit het moment om een hotelkamer met jacuzzi te boeken. In een luxe hotel waan je je even helemaal uit de dagelijkse sleur. Geen werk of huishouden om je zorgen over te maken: alles wordt voor je geregeld. Bovendien kun je in een jacuzzi alle stress van je af laten glijden. Door het warme water kom je helemaal tot rust, en de warme waterstralen masseren je gespannen spieren lekker los. Doordat je je in een bubbelbad haast gewichtloos voelt, kun je heerlijk ontspannen.

Zie je je zorgen al wegdrijven?

2. Het is goed voor je lichaam en bevordert je gezondheid

Of je nu de hele dag in een bureaustoel op kantoor zit, of van hot naar her loopt in een vermoeiende horecabaan, de kans zit er dik in dat jij na een lange week werken en sporten wel eens last hebt van je spieren en gewrichten. Een warm bubbelbad kan hier de oplossing voor zijn!

De warmte zorgt ervoor dat stijve spieren ontspannen en je spierpijn afneemt. Ook kan een jacuzzi gewrichtspijn verminderen: doordat je in water blijft drijven daalt je lichaamsgewicht en wordt de druk op je gewrichten verlicht. Ook kan het nemen van een bubbelbad helpen bij andere pijntjes: zo kunnen sommige soorten hoofdpijn er mee verholpen worden. Je bloedvaten gaan wat verder openstaan en de stoom opent de sinussen, waardoor de druk in je hoofd afneemt. Daarnaast zorgt een jacuzzi ervoor dat je poriën openen en je meer gaat zweten, waardoor de huid zichzelf reinigt en je een frisse gloed krijgt. Dat wil toch iedereen?

3. Je gaat er heerlijk van slapen

Het is natuurlijk sowieso al heerlijk om in een luxe hotelbed te slapen. Een lekker groot bed, een heerlijk matras en een zacht dekbed zorgen ervoor dat je waarschijnlijk met veel plezier tussen de lakens kruipt. Maar je kunt je nachtrust nog meer bevorderen door een uurtje voordat je gaat slapen een warm bubbelbad te nemen. Je spieren ontspannen zich en je lichaamstemperatuur stijgt, waardoor je lekker rozig wordt. Bovendien hoef je er niet eens je hotelkamer voor uit: als je lekker gebadderd hebt trek je gewoon je pyjama aan en duik je zo je bed in!

4. Je kunt lekker ontspannen na een actieve dag

Misschien is een relaxvakantie niets voor jou en heb je juist allerlei activiteiten gepland: een leuke stad ontdekken, lekker wandelen in de natuur, of misschien ben je wel van plan om uitgebreid gebruik te maken van de moderne fitnessruimte. Ook dan komt een jacuzzi goed van pas! Door het warme water gaat je hart sneller kloppen, wat een positief effect heeft op de bloedsomloop. Voedingsstoffen en zuurstof stromen hierdoor makkelijker door het hele lichaam, wat ervoor zorgt dat je je een stuk fitter voelt na het nemen van een warm bubbelbad. Als je na een lange dag vol activiteiten vermoeide spieren hebt, kunnen die ook lekker loskomen in het warme water. De volgende dag kun je er dus weer fris en vol nieuwe energie tegenaan!

5. Het is enorm romantisch

Verras je partner eens met een weekendje weg naar een luxe hotel, zoals bijvoorbeeld een hotel met jacuzzi in Utrecht. Lekker met zijn tweetjes op vakantie is natuurlijk sowieso al heerlijk, maar met een jacuzzi maak je het nog eens extra romantisch. Zet wat ontspannende muziek aan, schenk een glaasje wijn in, en dim de lichten: lekker bubbelen maar… Misschien kun je ook nog een fijne duo massage boeken, om echt goed te kunnen ontspannen. De volgende ochtend geniet je samen van een heerlijk uitgebreid ontbijt. Dat klinkt toch als de perfecte date?

6. Je hebt het verdiend

Het is inmiddels wel duidelijk dat een jacuzzi jouw vakantie echt naar een hoger niveau tilt. Maar positieve gezondheidseffecten, stressvermindering en romantiek zijn echt niet de enige redenen om een hotelkamer met bubbelbad te nemen. Zeg nou zelf: je hebt toch hard gewerkt de laatste tijd? Je hebt het vast druk gehad met je baan, het huishouden, de kinderen, je vrijwilligerswerk… In de huidige samenleving heeft iedereen het altijd druk, en jouw eigen gemoedstoestand komt misschien niet altijd op de eerste plaats. Tijd om jezelf eens te verwennen dus. En hoe kun je dat nu beter doen dan jezelf te trakteren op een uitje naar een luxe hotel, waar je jezelf eens even heerlijk in de watten kunt leggen?

Treat yourself!